Zelenovićeva “evropska ruka” ide protiv naroda: Fajon glavna uzdanica za otimanje vlasti u Šapcu

Politika

Posle ove “podrške” postavlja se pitanje da li je evropska demokratija zapravo mešanje u unutrašnja pitanja Srbije i agitovanje za jednu političku opciju?

Nakon ukidanja vanrednog stanja, izazvanog zbog pandemije korona virusa, u Republici Srbiji održali su se parlamentarni izbori na kojima je lista Aleksandar Vučić – “Za našu decu” odnela ubedljivu pobedu nad svim ostalim listama sa više od 60 odsto glasova i ostvarila većinu u parlamentu sa 189 poslanika, čitava opozicija “sjatila se” na ovaj rezultat.

Dobra stara kaže “ko gubi, ima pravo da se ljuti”, ali da li ljutnja opozicije, koja je imala apsolutnu priliku i šansu na izborima kao i svi ostali da se dokaže i pokaže, ide toliko daleko da se i dan danas, tri meseca nakon izbora još uvek vodi polemika i kritikuju rezultati?

Na teritorijama gde su rezultati izbora u Srbiji poništeni i gde će izborni proces biti ponovljen, opozicija ne odustaje od svog cilja, laži i prevara kako bi ostali u svojim “foteljama” još neko vreme.

Jedna od opština na kojima će se izbori ponoviti jeste i Šabac. Izbori će se održati u subotu 5. septembra. Pravo da ponovo glasa ima 28.800 birača na 27 biračkih mesta od kojih je sedam u gradu i 20 u selima.

Na biračkom listiću je 12 lista, a ponavljanje izbora može da utiče na promenu odborničkog sastava i većinu u šabačkom parlamentu. Najviše odbornika na lokalnim izborima 21. juna imala je Srpska napredna stranka, međutim, opoziciji ni volja građana nije dovoljna da bi prihvatili svoj neuspeh.

Naime, grupa od osam poslanika Evropskog parlamenta, od ukupno 751 poslanika, među kojima je i Tanja Fajon poslala je pismo bivšem gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću kojim ga je direktno podržala na lokalnim izborima u Šapcu koji se održavaju u subotu.

Povodom ove teme oglasio se i Vladimir Đukanović na svom Tviter nalogu i prokomentarisao ovaj sramni pokušaj Fajonove da obmane narod.

– Koliko moraš jadan da budeš pa da se mešaš čak i u lokalne izbore i da ne osudiš pokvarenjaka koji po svaku cenu ne da fotelju? Ova gospoda su dno demokratije. Ovo su agitatori za hohštapleraj – napisao je Đukanović.

Posle ove “podrške” postavlja se pitanje da li je evropska demokratija zapravo mešanje u unutrašnja pitanja Srbije i agitovanje za jednu političku opciju?

I dok opozicija i njihovi mediji optužuju Srbiju i Aleksandra Vučića da se meša u politička pitanja Crne Gore, Fajonova svoje bezobrazluke ne vidi i dozvoljava sebi da sama odlučuje o rezultatima izbora u Šapcu i sama proglasi novog gradonačelnika.

Na svu sreću, građani Srbije dobro znaju ko je Nebojša Zelenović i koliko je njegova vlast kvazi-dobrog donela narodu.

IZVOR: Srbijadanas.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *