KREATIVAN ČOVEK MOTIVISAN JE ŽELjOM DA POSTIGNE USPEH!

Gradske vesti

Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica kao regionalna ustanova za teritoriju okuga za koju je osnovana, ima svoju jasnu viziju, a to je namera bude jedna od najboljih i vodećih zdravstvenih ustanova u oblasti preventivne zdravstvene zaštite, što je i dokazala na prethodnim konkursima.

Tradicionalno, kao i svake godine Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica obeležava značajne datume iz Kalendara javnog zdravlja.

Prošle godine, povodom obeležavanja Svetskog dana hrane 16. oktobra, raspisan je konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova za decu predškolskih ustanova i učenike osnovnih škola. Konkurs je raspisan pod sloganom „Pravilna ishrana-dostupna i pristupačna svima. Za svet bez gladi“, a u saradnji sa svojim nadležnim institucijama i partnerima sa okruga.

-Ovih dana stigla je i potrvda da smo i ovog puta među najboljima u Republici Srbiji. Naši učenici i ovoga puta pokazali su veliki uspeh na Republičkom takmičenju. Nagrađena deca na ovom konkursu su Teodora Jovelić, 7 godina iz Predškolske ustanove „Stonogica“, koja je osvojila 2. mesto i Predrag Pandurević, učenik VI/2 razreda Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ Mačvanska Mitrovica koji je osvojio 3. mesto. Uspešna deca nagrade su osvojila za svoje likovne radove. Cilj ovih konkursa je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu pravilne ishrane-da se ukaže na značaj pravilne ishrane, smanjenje broja gladnih, ali i smanjenje bolesti koje su posledica nepravilne ishrane, pre svega prekomerne uhranjenosti i gojaznosti. Samo multidisciplinarnim radom i pristupom u preventivnoj zdravstvenoj zaštiti možemo biti najbolji i uspešni. Ove nagrade su dokaz da naša ustanova, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica, kao i sva naša deca i njihovi mentori odlično sarađuju i da su podsticajza dalja napredovanja i učestvovanja na ovim i sličnim konkursima. Iskrene čestitke nagrađenoj deci i njihovim mentorima – izjavila je dr Branka Malbašić Zečević, spec. socijalne medicine i pomoćnik direktora za medicinska pitanja ZZJZ.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *