MASKE U ZATVORENOM PROSTORU OBAVEZNE, KO IH NE NOSI KAZNA 5.000 DINARA

Gradske vesti

Epidemiološka situacija u Sremu je povoljna, ali nesigurna, rečeno je danas na konferenciji za medije Gradskog štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.

Prema rečima direktorke mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje dr Nade Zec Petković, u Sremu se dnevno registruje do 3 lica pozitivnih na korona virus. Na području čitavog okruga, na današnji dan, ukupno je 23 aktivnih slučajeva, od čega 11 u Sremskoj Mitrovici, tri u Staroj Pazovi, dva u Rumi, šest u Inđiji, jedan u Pećincima, dok su Šid i Irig bez zaraženih.

U Kovid centru mitrovačke Opšte bolnice, trenutno se nalazi 13 lica, od čega je devet pozitivnih na korona virus, kaže direktor dr Živko Vrcelj. Dve osobe su na respiratoru, a u poslednje dve nedelje, situacija u bolnici je nepromenjena.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović istakla je da se uprkos povoljnoj epidemiološkoj situaciji ne treba opuštati. Sve do sada uvedene mere prevencije ostaju na snazi, a, od sada, na snazi je i preporuka za nošenje zaštitnih maski na otvorenom.

Radno vreme ugostiteljskih objekata ostaje nepromenjeno, odnosno do 23 časa, a, od sada, svaki objekat mora imati odgovorno lice zaduženo za sprovođenje mera. Maske u objektima dozvoljeno je skinuti samo za stolom. Komunalna i sanitarna inspekcija vršiće pojačane kontrole, a za nenošenje maske kažnjavaće se kako odgovorna lica, tako i nesavesni građani, i to novčanom kaznom od pet hiljada dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *