NEMAČKA RAZVOJNA SARADNJA OBEZBEDILA ZAŠTITNU OPREMU ZA USTANOVE SOCIJALNE ZAŠTITE U SREMSKOJ MITROVICI

Gradske vesti

Nemačka razvojna saradnja (GIZ) obezbedila je maske, rukavice, vizire, dezinfekciona sredstva i beskontaktne toplomere za ustanove socijalne zaštite u Sremskoj Mitrovici, u cilju zaštite zaposlenih i korisnika usluga socijalne zaštite tokom ponovnog povećanja broja zaraženih od kovida-19.

Donacija se uručuje u okviru projekta nemačko-srpske razvojne saradnje „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“ i obuhvata 2.778 pari rukavica, 2.778 zaštitnih maski, 106 vizira, 101 litar dezinficijenata i 12 bezkontaktnih toplomera.

-Veoma je važno da zaposleni u socijalnoj zaštiti i jedinicama lokalne samouprave imaju odgovarajuću zaštitnu opremu kako bi podržali osetljive društvene grupe tokom epidemije. S obzirom na to da su osetljive društvene ujedno izložene i većem riziku zaraze virusom kovid-19, naš projekat nastavlja saradnju sa gradovima i opštinama, a podrška u vidu zaštitne opreme je jedan primer toga – izjavio je Markus Majer, vođa projekta.

Podrška Sremskoj Mitrovici deo je veće mere podrške GIZ-a koja obuhvata 18 gradova i opština. U periodu od 16. do 20. novembra biće uručeno ukupno 50.000 pari rukavica, 50.000 maski, 1.900 vizira, 1.800 litara dezinficijenata i 230 beskontaktnih toplomera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *