U SREMU RASTE BROJ OBOLELIH OD VIRUSA KORONA, U SREMSKOJ MITROVICI 232 LICA OBOLELA

Gradske vesti

Broj obolelih od korona virusa u Sremskog okrugu i dalje je u porastu. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica u gradu na Savi trenutni broj obolelih je 232, u Staroj Pazovi 16, Rumi 55, Inđiji 61, u Šidu 24 i u Pećincima dva slučaja.

U Kovid ambulanti u Sremskoj Mitrovici zabeležen je blagi porast pregleda a većina pacijenata ima blažu kliničku sliku. Kovid ambulanta, prema rečima direktorke mitrovačkog Doma zdravlja dr Miroslave Ševo, u proseku dnevno pregleda 120 pacijenata koji dolaze na prvi pregled, sumnjivih na kovid infekciju. Većina pozitivnih ima blažu kliničku sliku i uglavnom se leče u kućnim uslovima.

Prema rečima direktora mitrovačke Opšte bolnice dr Živka Vrcelja, u Korona centru je trenutno izolovano 38 lica, od čega je 31 pozitivno. Osam osoba je na intenzivnoj nezi, od čega sedam na respiratoru.

Svi građani koji primete simptome ili posumnjaju da su zaraženi korona virusom treba da se jave u kovid ambulantu koja se nalazi u sklopu mitrovačke Opšte bolnice i radi 24 sata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *