U SREMU SITUACIJA KONTROLISANA, 856 LICA OBOLELO OD VIRUSA KORONA

Gradske vesti

Epidemiološka situacija u Sremu je kontrolisana, zaključeno je na današnjoj sednici mitrovačkog Štaba za vanredne situacije.

Situacija u gradu takođe je kontrolisana, a, kako je istakla gradonačelnica Svetlana Milovanović, lokalna samouprava je u svakom trenutku tu za mitrovačku Opštu bolnicu i Dom zdravlja, kao podrška. Saradnja Grada i zdravstvenog sektora, kaže, urodila je plodom zajedničkim radom na proširenju kapaciteta Kovid ambulante.

Gradonačelnica je apelovala i da se slave koje nam predstoje obleže u krugu porodice, bez većih okupljanja i uz poštovanje svih epidemioloških mera.  

Prema rečima direktorke mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje, dr Nade Zec Petković, u Sremu je trenutno 856 aktivnih slučajeva zaraženih korona virusom, od čega 351 u Sremskoj Mitrovici, 52 u Staroj Pazovi, 188 u Rumi, 177 u Inđiji, 24 u Irigu, 43 u Šidu i 21 u Pećincima. Poslednjih dana, beleže i slučajevi uspešno izlečeni od korona virusa.

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, u Korona centru, prema rečima zamenika direktora, dr Dragana Malobabića, nalazi se 120 pacijenata, od čega je njih 89 u crvenoj zoni, dok ostali čekaju rezultate testiranja. Šesnaest osoba je na respiratoru. Kako ističe dr Malobabić, veći broj pacijenata je mlađe i srednje životne dobi, pa su otpusti iz bolnice sve brži.

Dr Adil Elhag, ispred mitrovačkog Doma zdravlja, još jednom je naglasio da su kapaciteti Kovid ambulante, koja radi 24 sata dnevno, prošireni, a kontrolni pregledi vrše se u 7. zdravstvenoj ambulanti, u periodu od 7 do 20 časova.

U borbi protiv korona virusa, u ovom trenutku svako od nas može da, nošenjem zaštitinih maski, redovnom dezinfekcijom ruku, izbegavanjem masovnih okupljanja i držanjem odstojanja, da svoj doprinos. Na taj način širenje epidemije se može zaustaviti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *