#Šta ti teško?-Volontiraj!

Obrazovanje

Učenici Mitrovačke gimnazije su sa svojom volonterskom akcijom prošli selekciju na konkursu #ŠtaNamTeško i njihova akcija će biti podržana u okviru programa Nacionalni program volontiranja mladih – MLADI SU ZAKON 2020.   

Tim Mitrovačke gimnazije čine učenici i profesori volonteri, koji su spremni da deo svog slobodnog vremena izdvoje za pomoć drugima i oplemenjivanje životne sredine.

-U okviru naše akcije sredili smo školsko dvorište, postavili i ofarbali klupe za sedenje i zasadili smo stablo Ginko bilobe. Takođe, odlučili smo se da naše volonterske ideje podelimo i sa mlađim učenicima i da ih podstaknemo da i oni volontiraju. U tu svrhu smo obišli nekoliko osnovnih škola na teritoriji našeg grada i donirali svakoj po sadnicu drveta Ginko. Zašto smo se odlučili baš za to drvo? Pre svega drvo Ginko biloba je poznato kao ekološki čistač, a ujedno je i veoma otporno na zagađenje, prašinu, bakterije, mraz. Osim toga, Ginko biloba je i simbol ljubavi i dugovečnosti, te našim mlađim drugarima želimo da sadnjom tog stabla prenesemo staranje za buduće generacije kojima zajedničkim snagama ostavljamo poklon u kome će dugo uživati – navode iz Mitrovačke gimnazije.

Ukoliko želite da se pridružite gimnazijalcima u volonterskom radu, ili makar samo da vidite šta oni to rade i koje imaju aktivnosti, slobodno im se se pridružite na Instagram nalogu @mitrovacki.gimnazijalci ili na Fejsbuk nalogu @Gimnazijalci/volonteri.

Konkurs „Šta nam teško“ sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine iz Sremskih Karlovaca, CeGraD-om iz Obrenovca, TIM42 iz Leskovca i Empower iz Požege, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *