MINISTRU NEDIMOVIĆU NAGRADA NAJEVROPLJANIN

Gradske vesti

Jubilarna 20. godišnjica Prve evropske kuće obeležana je u uslovima pandemije korona virusa i zbog toga su objedinjeni dobitnici za 2019. i 2020. godinu. Ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću uručena je nagrada Najevropljanin za oblast politike u 2019. godini, a predsedniku opštine Novi Beograd i lider SPAS-a Aleksandru Šapiću za oblast politike u 2020. godini, saopštila je Prva evropska kuća.

Ovogodišnja manifestacija dodela nagada za Najevropljanina godine održana je u skladu sa epidemiološkim merama i preporukama i odvijala se pojedinačno, u bezbednim uslovima.

U obrazloženju za dodelu nagrade Najevropljanin ministru Nedimoviću navodi se da je od 2016. godine do danas na čelu tog resora i da je jedan od retkih ministara koji u novoj vladi nije promenio resor.

U 2019. godini izmenjena su četiri zakona sa glavnim ciljem unapređenja bezbednosti hrane, prvi put u istoriji uvedena je mera podrške mladim poljoprivrednicima, a znatno je poboljšana mogućnost poljoprivrednim proizvođačima i prehrambenoj industriji za efikasaniji pristup novim tržištima, navodi se u obrazloženju.

Izvor: RTV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *