POMOĆ UGOSTITELJIMA, RASPISANA DVA JAVNA POZIVA

Gradske vesti

Sa ciljem ublažavanja ekonomskih posledica pandemije korona virusa, u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici predstavljena su dva javna poziva za dodelu pomoći mitrovačkim ugostiteljima. Konkurse je predstavio zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice, Petar Samardžić.

– Prvi javni poziv se odnosi na ugostitelje koji se bave izdavanjem u zakup sala za organizovanje proslava. Kriterijum za dodelu sredstava ovim privrednim subjektima je ostvaren godišnji promet u 2019. godini, tako da oni mogu očekivati pomoć od 500 hiljada do čak tri miliona dinara po subjektu. Što se tiče drugog javnog poziva, on se odnosi na ugostiteljske objekte poput kafića, barova, dečjih igraonica, prodavnica brze hrane i slično. Kriterijumi za dodelu bespovratnih sredstava za ove subjekte su bavljenje ugostiteljskom delatnošću na teritoriji gradskog, prigradskog i seoskih naselja. Tako, oni koji svoju delatnost obavljaju na teritoriji gradskog naselja, Laćarku i u Mačvanskoj Mitrovici, mogu da očekuju pomoć u iznosu od 50 hiljada dinara po subjektu, a seoskim ugostiteljima će se dodeljivati pomoć u iznosu od 30 hiljada dinara – rekao je Samardžić.

Svi zainteresovani privrednici zahteve mogu da podnesu od do utorka, 2. marta. Tekst javnih poziva i obrasci zahteva mogu se preuzeti na internet stranici Grada Sremska Mitrovica sremskamitrovica.rs, kao i u Uslužnom centru u Gradskoj kući.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *