DO SADA VAKCINISANO 27.027 GRAĐANA U SREMSKOJ MITROVICI

Gradske vesti

Danas je 108 dan imunizacije protiv korona virusa u Sremskoj Mitrovici, a, prema rečima načelnika Službe opšte medicine mitrovačkog Doma zdravlja dr Adila Elhaga, do sada je prvu dozu vakcine primilo 27.027 građana, a revakcinisano je njih 25.638.

Tokom jučerašnjeg dana, prvu dozu vakcine primilo je 238 Mitrovčana, dok je revakcinisano 183.

Kako je istakao dr Elhag, starosna struktura građana koji dolaze da se vakcinišu se izmenila, pa je sada na vakcinalnim punktovima sve više mlađih ljudi.

U PSC „Pinki“ i dalje funkcioniše pet vakcinalnih punktova, kao i devet u seoskim sredinama. Tokom vikenda, mobilni punktovi za imunizaciju biće raspoređeni u Jarku i Šašincima, u periodu od 8 do 15 časova.

Kada je reč o Kovid ambulanti, tokom jučerašnjeg dana pregledano je ukupno 44 lica, od čega je 12 osoba bilo pozitivno na korona virus, a obavljene su i 82 kontrole.

S obzirom na smanjenje broja zaraženih, ukida se kontrolna ambulanta u Sedmoj zdravstvenoj stanici, pa će se, tako, svi pregledi vršiti u Kovid ambulanti koja se nalazi na mestu nekadašnje Hitne pomoći. Na tom mestu, radiće dve ekipe u periodu od 7 do 19 časova.

Takođe, od ponedeljka, ambulante u Šuljmu, Grgurevcima, Noćaju i Radenkoviću prelaze u redovan režim rada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *