TOKOM PRAZNIKA POLICIJA OTKRILA 14.445 RAZLIČITIH SAOBRAĆAJNIH PREKRŠAJA

Gradske vesti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je saobraćajna policija tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, od 30. aprila do 4. maja, velikim i samopregornim radom otkrila 14.445 različitih saobraćajnih prekršaja, dva i po puta više nego što se otkrije u redovnim danima.
Ministar Vulin, koji je sa direktorom Agencije za bezbednost saobraćaja Duškom Pešićem u sklopu kampanje usmerene na bezbednost saobraćaja obišao patrolu saobraćajne policije na Novom Beogradu, precizirao je da su 1.082 vozača isključena iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola.
– Tokom godine prosek je oko 50.000 otkrivenih alkoholisanih vozača, pa sami izračunajte šta bi se desilo ako se ovakav trend bude nastavio – rekao je ministar Vulin i upozorio da je u saobraćaju tokom praznika stradalo devet ljudi.
Ministar je naveo da će saobraćajna policija raditi svoj posao, otkrivati prekršaje i kažnjavati i poručio da nema te policije koja može da sačuva život, ukoliko mi sami ne vodimo računa o njemu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *