MESNA ZAJEDNICA SUTJESKA OBELEŽILA SVOJ DAN

Gradske vesti

Danas je u prostorijama Mesne zajednice „Sutjeska“ obeležen „Dan Sutjeske“. Ovo je dan kada je počela jedna od najvećih i najvažnijih bitaka u Drugom svetskom ratu – bitka na Sutjesci. Ova bitka postala je simbol izuzetnog požrtvovanja, hrabrosti i moralne čvrstine u najtežim iskušenjima. Ovim pomenom, Mesna zajednica „Sutjeska“ iskazala je počast svima koji su dali život za slobodu naše zemlje.

Prisutnima su se obratili predsednik Mesne zajednice “Sutjeska” Čedo Novaković, predsednik SUBNOR-a Grada Sremska Mitrovica Rade Korica, predsednik Udruženja rezervnih vojnih oficira Sava Grujičić, a o tim teškim danima borbe govorili su istoričari Nenad Radmanović i Andrija Popović.
Obeležavanju „Dana Sutjeske“ prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave: Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, Bogdan Kuzmić, pomoćnik gradonačelnice, Dražen Riđošić, načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, Ilija Nedić, predsednik Skupštine grada i njegov zamenik, Danijel Babić.

Izložbu povodom „Dana sutjeske“ građani mogu da pogledaju u prostorijama Mesne zajednice.

Predstavnici mesne zajednice „Sutjeska“ su danas povodom početka bitke na „Sutjesci“ položili venac žrtvama Drugog Svetskog rata u Sremskoj Mitrovici, na Spomen groblju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *