IZVEŠTAJ SA 51. POKRAJINSKE SMOTRE RECITATORA

Kultura

U sredu, 12. maja i petak 14. maja, u organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem“ i Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, u Obrazovno kulturnom centru u Sečnju održana je 51. pokrajinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“, u onlajn formatu. Od ukupno prijavljenih 175 recitatora iz cele Pokrajine, u sve tri kategorije, Selektorska komisija u sastavu: Miodrag Petrović, Ana Leskovac, Katalin Fazekaš, Amalija Kovač i Katarina Čeliković, na Republičku smotru, koja će se odžati u Valjevu, 28. i 29. maja, uputila je četiri recitatora iz Zone Srema.
Odluka republičkog organizatora je, da se ove godine, 52. smotra recitatora Srbije održi takođe u onlajn formatu.
Recitaori Srema, koji su dobili zlatne diplome po kategorijama su: mlađi uzrast: Ana Vučković (Novi Banovci), Teodora Zorkić (Stara Pazova) i Laura Jovanović (Šid). Srednji uzrast: Srna Aničić (Šid), Tatijana Babinka (Stara Pazova), Dunja Višnjevac (Inđija), Elena Konjević (Sremska Mitrovica), Iskra Krtinić (Inđija) i Lena Šulaković (Šid). Stariji uzrast/odrasli:
Lora Meršak (Stara Pazova), Ana Miltenović (Stara Pazova), Sonja Savić (Stara Pazova) i Andrej Simendić (Stara Pazova)
Recitatori koji će se nadmetati na Republičkoj smotri recitatora u Valjevu su: Srna Aničić, Šid (srednji uzrast), Lora Meršak, Stara Pazova (stariji uzrast), Jana Ruman, Stara Pazova (stariji uzrast) i Andrej Simendić, Stara Pazova (stariji uzrast).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *