SMANJUJE SE BROJ OBOLELIH OD VIRUSA KORONA, U SREMSKOJ MITROVICI PRVU DOZU VAKCINE PRIMILO 29.326 GRAĐANA

Gradske vesti

U Sremskoj Mitrovici danas je zasedao Štab za vanredne situacije na kojem je ocenjeno da je epidemiološka situacija i dalje vanredna, sa smanjenjem broja inficiranih na dnevnom nivou. U Sremu je trenutno 806 registrovanih slučajeva virusa korona, od tog broja u Sremskoj Mitrovici broj obolelih iznosi 292, u Staroj Pazovi 129, u Rumi 103, Inđiji 155, Irigu 21, Šidu 64 i Pećincima 42. 

U protekla 24 sata, zaražena je 21 osoba, od čega 10 u Sremskoj Mitrovici, 3 u Staroj Pazovi, 2 u Rumi, jedna osoba u Inđiji, 4 u Šidu i jedna osoba u Pećincima.

Kako je izjavio dr Adil Elhag, načelnik Službe opšte medicine Doma zdravlja Sremska Mitrovica, u poslednje dve nedelje primetan je pad broj pregleda u kovid ambulantama. Zbog smanjenja broja pregleda, radno vreme Kovid ambulante skraćuje se na period od 7 do 14 časova, dok će sve zdravstvene ambulante u selima biti otvorene i vraćene u redovan sistem rada, osim u Salašu Noćajskom i Zasavici 2.

Vakcinacija na teritoriji Grada Sremska Mitrovica protiče bez problema, građanima je na raspolaganju 14 vakcinalnih punktova. Do sada je prvu dozu vakcine primilo 29.326 građana, što je 47,5 odsto ukupne populacije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *