FK RADNIČKI I NAREDNE SEZONE U PRVOJ LIGI SRBIJE

Sport

Poslednja utakmica debitantske sezone Radničkog iz Sremske Mitrovice u Prvoj ligi Srbije za tim iz grada na Savi imaće više revijalan nego takmičarski karakter.

Mitrovčani su obezbedili status prvoligaša i naredne sezone, te rezultat u susretu protiv Grafičara koji će se odigrati danas neće biti u prvom planu. Ipak, šef stručnog štaba Radničkog Bogdan Korak ističe da će njegovi fudbaleri izaći na teren motivisani i sa ciljem da sezonu završe sa pobedom.

– Veliki teret nam je pao sa srca, definitivno smo ostali u ovom rangu takmičenja. Puno je onih koji nisu verovali u to, ali ovaj naš uspeh će ostati zapisan u istoriji kluba. Ima toliko toga što bih rekao, ali pre svega želim da čestitam mojim igračima, ljudima iz uprave, navijačima, svima koji su bili uz klub kada je bilo teško i davali nam vetar u leđa. Napravili smo veliki podvig svi zajedno, bilo je teško, ali smo uspeli, ostvarili smo cilj zacrtan na samom početku prvenstva – kaže Korak.

On, bez obzira na sigurnu poziciju Radničkog na tabeli, najavljuje dobar susret protiv Grafičara. 

– Danas igramo sa Grafičarem koja je mlada, kvalitetna ekipa, ekipa školovanih igrača Crvene zvezde koji igraju lep i otvoren fudbal i mislm da nas čeka dobar susret. Igraće se na gol više, mi ćemo juriti pobedu, oni će juriti pobedu i biće zanimljivo. Svakako daćemo sve od sebe da i danas napravimo jedan dobar rezultat i tako završimo ovu sezonu – rekao je šef crveno belih.

Korak ističe da je od samog starta verovao da Radnički može da izbori opstanak, te da nije bilo tako ne bi prihvatio pisao i da sedne na klupu kluba koji je bio u tako lošoj situaciji.

– Obećao sam da ćemo zadržati status prvoligaša, a tako je i bilo, nakon utakmice protiv Borca i pobede koju smo ostvarili u Čačku znao sam da nas niko neće moći zaustaviti do kraja. Igrali smo odlično i drago mi je što smo ostvarili zaista istorijski uspeh za ovaj i klub i grad – rekao je on.

Šef kaže da je dolazak u Radnički za njega bio izazov, ali da se susretao sa sličnim situacijama i ranije, te da je njegov prvi zadatak bio motivisati fudbalere i vratiti im samopouzdanje, jer kvalitet su već posedovali. Za kraj on ističe da grad Sremska Mitrovica zaslužuje ne samo prvoligaša, nego i superligaša i da ulazak u najviši rang u Srbiji treba da bude novi cilj za Radnički.

– Jasno je da je Radnički jedan dobar klub, dobro organizovan u kojem su stvoreni sjajni uslovi za rad i očekujem još bolje rezultate u budućnosti, da ide samo napred, ovo je klub o kojem će se tek pričati – završava Korak.

Utakmica protiv Grafičara igra se danas u 13:00 časova u Beogradu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *