URUČENA PRIZNANJA DOBROVOLJNIM DAVAOCIMA KRVI

Gradske vesti

Svečana dodela priznanja i zahvalnica dobrovoljnim davaocima krvi i najhumanijim ustanovama, udruženjima i srednjim školama, održana je u Gradskoj kući, povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi.

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležava se 14. juna od 2005. godine po odluci Svetske zdravstvene organizacije u znak zahvalnosti svim dobrovoljnim davaocima krvi i posvećen je podizanju svesti o globalnoj potrebi za sigurnom i bezbednom donacijom krvi i načinu kako bi svi mogli da daju svoj doprinos.

Dr Nenad Golubović, predsednik Upravnog odbora Crvenog krsta Sremska Mitrovica, rekao je da je suština svih davanja krv, da se skupi dovoljna količina sigurne krvi i da postignemo da pacijenta čeka krv, a ne da oni čekaju krv.

– Prethodne godine smo imali 31 akciju dovoljnog davanja krvi i skupljeno je preko 2.000 jedinica krvi. Ono što je najbitnije to je da je 328 novih davalaca u našoj opštini. Među svim našim davaocima preko 170 njih je zaslužilo da dobije plakete, diplome za 25, 50 i 75 dobrovoljnih davanja krvi. Posebno bih hteo da se zahvalim svim zaposlenima u Crvenom krstu, dobrovoljcima, prevashodno svima koji su dali krv, kao i opštini koja maksimalno izlazi u susret svim našim akcijama – izjavio je dr Golubović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *