MITROVČANI NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU KONCEPTI U KRAGUJEVCU

Kultura

U sredu, 18. avgusta počeo je sa radom prvi Nacionalni omladinski hor Srbije. Član ovog značajnog hora mogao je postati samo onaj ko je položio veoma zahtevnu audiciju, koja se sastojala iz četiri različite discipline: izvođenje pesme po izboru, zatim vokaliza za određivanje registra, pripremanje nekoliko fragmenata iz određenih kompozicija i čitanje horskih deonica sa lista, prvi put viđenih.

Troje Mitrovčana je uspešno položilo audiciju i trenutno predstavljaju Sremsku Mitrovicu na Međunarodnom festivalu “Koncepti” u Kragujevcu. Dirigenti, sa kojima će raditi i mitrovački omladinci: Isidora Grozdanović, Selena Petrović i Luka Ivanić, su Tamara Adamov Petijević (Novi Sad) i Igor Marinković (Švajcarska).

Pored njih, na istom festivalu će nas predstavljati i njihove nastavnice, Isidora Skuratović i Jovanka Ivanić, koje su članice Hora dirigenata Srbije, koji uspešno radi i nastupa od 2017. godine.

Oba hora, Nacionalni omladinski hor Srbije i Hor dirigenata Srbije, imaće koncert na zatvaranju festivala u Kragujevcu, dok će NOHS nastupati i u novosadskoj Sinagogi u ponedeljak 23. avgusta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *