ODRŽANA PREZENTACIJA NA TEMU ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Gradske vesti

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana je prezentacija na temu “Stanje životne sredine u Srbiji i Sremskoj Mitrovici”, kojoj je, pored predstavnika lokalne samouprave, prisustvovao i direktor Agencije za zaštitu životne sredine, Filip Radović. Razgovaralo se o svim relevantinim temama koje se tiču životne sredine, a poseban akcenat bio je na privrednim aktivnostima koje se dešavaju u gradu na Savi. 

Istakavši zadovoljstvo onim što je zatekao, Radović je naglasio da se u Mitrovici uspešno radi na očuvanju životne sredine i da je primetan značajan napredak u odnosu na druge gradove u Srbiji, posebno kada je u pitanju  kvalitet vazduha.  Dodajući da je Sremska Mitrovica po tom pitanju  sada svrstana u prvu kategoriju, Radović je dodao i to da je upravo  kvalitet vazduha najvažnija tema u Srbiji i da resorno ministarstvo mnogo čini po tom pitanju. 

Da je Sremska Mitrovica na dobrom putu kada je očuvanje životne sredine u pitanju, potvrdio je i zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, dodajući da  je tome u značajnoj meri doprinela gasifikacija koja se uspešno sprovodi.  

Pored gasifikacije, Sremska Mitrovica učestvuje u svim programima koje propisuje Vlada Srbije, pa je tako u proteklom periodu sporoveden i program energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, a ono što Mitrovčane očekuje u narednom periodu je nastavak  ozelenjavanja grada kao i postavljanje ekoloških semafora i saobraćajnih znakova. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *