ČLANOVI SAVETA MESNE ZAJEDNICE SAVA U AKCIJI ZA LEPŠU OKOLINU

Gradske vesti

Članovi Saveta Mesne zajednice „Sava“ organizovali su akciju sakupljanja smeća iz unutrašnjosti i spoljašnjosti napuštenog objekta koji se nalazi u Jalijskoj ulici u Naselju Jalija u Sremskoj Mitrovici. Osim članova Saveta, akciji se pridružila i Gradska uprava za saobraćaj, komunalne i ispekcijske poslove, kao i Javno komunalno preduzeće „Vodovod“.

Kako je istakao Rodoljub Božović, član Saveta ove mesne zajednice, na mestu ovog napuštenog objekta nikla je prava divlja deponija. Sakupljeno je ukupno osam kamiona raznog smeća, koje osim što ružno izgleda, ugrožava i zdravlje ljudi koji žive u okolini.

Nedžad Alimanović, član Saveta MZ „Sava“, i stanovnik Jalijske ulice u kojoj je akcija realizovana, zamolio je komšije da više ne bacaju smeće na ovom mestu, nego u kontejnere koji se nalaze u blizini objekta.

Cilj akcije nije samo čišćenje konkretnog objekta, već želja da se ukaže na problem nesavesnog odlaganja otpada. Učesnici akcije na ovaj način hteli su da pošalju jasnu poruku da pojedinačno i kolektivno moramo dati svoj doprinos očuvanju životne sredine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *