REKONSTRUKCIJA ŠKOLE U ZASAVICI I TEČE PO PLANU

Gradske vesti

Radovi na rekonstrukciji starog objekta Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” u Zasavici I teku predviđenom dinamikom. 

Radi se o objektu koji je sagrađen 1919. godine, a koji je zatvoren i van upotrebe, jer se nastava od sredine sedamdesetih godina odvija u drugoj zgradi škole. Kada rekonstrucija stare zgrade  bude završena plan je da se druga zgrada sruši, jer je sazidana od azbestnih ploča. 

Radovi na rekonstrukciji starog školskog objekta počeli su 26. oktobra i obuhvataju zamenu stolarije, postavljanje izolacije, zamenu unatrašnjih instalacija, struje, vode, grejanja, kao i sanaciju podovima i toaleta. 

Kako bi se uverili da sve teče po planu, radove su obišli zamenik gradonačelnice Petar Samardžić i načelnik GU  za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić. Oni su tom prilikom naglasili da je ulaganje u obrazovanje dece jedan od prioriteta lokalne samouprave. 

Školu u Zasavici I trenutno pohađa oko 30 učenika nižih razreda i predškolaca. 

U starom objektu koji se rekonstruiše, smeštene su tri učionice, od kojih će jedna biti namenjena za predškolce, a dve za učenike od 1. do 4. razreda. Takođe, tu su smešteni sanitarni čvorovi kao i zbornica. 

Vrednost radova na rekonstrukciji starog objekta je oko 9 miliona dinara, a finansirani su sredstvima iz oportuniteta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *