ZATVOREN PRIVATNI DOM ZA STARE U SREMSKOJ MITROVICI

Gradske vesti

Nakon sve učestalijih prijava neadekvatnog zbrinjavanja starih, inspektori socijalne zaštite Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova zatvorili su još jedan dom za stara lica.
 
U okviru inspekcijskog nadzora obavljenog na adresi Milana Tepića 6a u Sremskoj Mitrovici vlasnika D.M utvrđeno je da se u domu pruža usluga domskog smeštaja odraslim i starijim licima, bez dozvole za rad u skladu sa članom 115. Zakona o socijalnoj zaštiti.
 
Tokom obavljanja nadzora utvrđeno je da se na navedenoj adresi nalazi 14 korisnika u neadekvatnim uslovima i bez podrške odgovarajućeg osoblja. Na osnovu utvrđenog je doneto Rešenje o zabrani rada i dat nalog za iseljenje korisnika.
  
Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je u prethodnom periodu zatvorio 4 nelegalna doma, od kojih je protiv nekolicine vlasnika već podnošena prijava.
 
Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova će protiv svih odgovornih lica u slučaju objekat u Sremskoj Mitrovici podneti krivične prijave.

Informacije o svim licenciranim domovina za stare zainteresovani građani mogu pronaći na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i sajtu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *