IVANIŠEVIĆ: 157,8 MILIONA DINARA ULOŽENO PO KONKURSIMA U OBLASTI TURIZMA

Reportaže

Svečano su uručeni ugovori po osnovu četiri javna konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, koji su raspisani u poslednjem kvartalu 2021. godine, u ukupnom iznosu od 157,8 miliona dinara.

Ugovore je svečano uručio pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, istakavši da su svi konkursi sprovedeni na vreme, u predviđenom roku.

– Turizam je delatnost koja je u pandemiji i u postpandemijskoj situaciji uspela da pokaže vitalnost, a Republička i Pokrajinska vlada pružaju pomoć turističkom sektoru. Obići ćemo sve korisnike sredstava da se uverimo kako su ih koristili. Ono što je uslov koji se sigurno neće menjati jeste da su plaćeni svi porezi i doprinosi državi, kao i da se ne otpuštaju radnici, a zapošljavanje nove radne snage je takođe veoma važno – rekao je pokrajinski sekretar najavivši ujedno i nove konkurse u 2022. godini.

Ivanišević je dodao da je u predlogu novog pokrajinskog budžeta Sekretarijat predvideo znatna sredstva za konkurse koji će biti raspisani već početkom naredne godine, u ukupnom iznosu od 187 miliona dinara za oblast turizma.

Javnim konkursom za dodelu bespovratnih sredstava turističkim organizacijama lokalnih samouprava sa teritorije Vojvodine dodeljena su sredstva za ukupno 21 lokalnu turističku organizaciju sa ciljem promocije i razvoja turističkih vrednosti jedinice lokalne samouprave i unapređenja razvoja turizma kroz programe edukacija i usavršavanja veština zaposlenih u turističkoj delatnosti.

Sredstva su dodeljena i za 94 manifestacije kako bi se podstakao rad udruženja građana i drugih neprofitnih organizacija koja se bave unapređenjem turističke ponude Vojvodine, a kroz organizovanje, odnosno učešće na turističko-privrednim manifestacijama od međunarodnog i domaćeg značaja.

Konkursom za podizanje nivoa kvaliteta i kapaciteta objekata turističke suprastrukture dodeljena su sredstva za ukupno 37 korisnika iz čitave Vojvodine, čime Sekretarijat nastoji da utiče i na unapređenje kvaliteta usluga i dodatnih turističkih sadržaja, kroz opremanje ugostiteljskih objekata na način predviđen zakonom o planiranju i izgradnji.

Dodeljena su i 24 ugovora po konkursu za nabavku mašina i opreme i uvođenje tehnoloških inovacija u promociji i poslovanju ugostiteljskih objekata, radi podizanja kvaliteta usluga ugostiteljskih objekata i unapređenja inovativnosti u obavljanju ugostiteljske i turističke delatnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *