ŠTA DONOSI FISKALIZACIJA SPORTSKIH KLUBOVA?

Sport

U organizaciji Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica održano je predavanje za sportske radnike na temu sportsko pravo, inspekcija i fiskalizacija sportskih klubova. O ovoj temi govorio je Nemanja Crnić, generalni sekretar semskomitrovačkog Sportskog saveza.

– Sportski savez Sremska Mitrovica je jedan od retkih ako ne i jedini Sportski savez u Srbiji, a ja jedini sportski radnik koji ima petlju da izađe pred klubove da im kaže šta ih očekuje u sledećem periodu i da im objasni šta je zapravo fiskalizacija. Fiskalizacija donosi red u državi, služi za to da se naplati porez, pre svega porez na dodatu vrednost, na sponzorske ugovore, karte i neke druge finansijske izdatke. Siguran sam da ću uspeti kroz neke savete i preporuke da im objasnim da mogu vrlo lako da prođu bez toga, a oni koji moraju da se fiskalizuju, oni su već veliki i imaju velika sredstva – izjavio je Crnić.

Fiskalni obveznici, među kojima su i veliki sportski klubovi treba da pređu na nov model fiskalizacije, u periodu do 30. aprila 2022. godine, predviđa Zakon o obaveznoj fiskalizaciji sportskih udruženja. Kako se na predavanju moglo čuti, najavljena fiskalizacija poslovanja sportskih klubova ne bi trebala da optereti male sportske kolektive, dok će svakako dodatni izdatak biti za velike klubove, koji ostvaruju veće profite u svom poslovanju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *