KOMIČNI AKUSTIČNI MJUZIKL „KISS“ PRED MITROVČANIMA

Kultura

U subotu, 19.marta sa početkom u 20 časova na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ biće izveden komični akustični mjuzikl „KISS“.

Kiss je priča o igri, flertu, začikavanju, nadmetanju i, povrh svega, ljubavi između muškarca i žene. Komične scene isprepletane zanimljivim i novim aranžmanima poznatih pesama, tradicionalnih balkanskih pesama kao i autorskih numera samih izvođača izvedene su najjednostavnijim sredstvima – samo sopstvenim telom i glasom. Zanosno slavlje tonova, ritma, plesa, glume, akrobatike – u savršenoj harmoniji.

Predstavu je do sada videlo preko 15.000 gledalaca u zemlji i inostranstvu (Nemačka, Austrija, Francuska, Italija, Turska, Crna Gora, BiH, Hrvatska), a na prestižnim pozorišnim festivalima odnela je nekoliko značajnih nagrada.

Režiju potpisuje Višnja Obradović, a izvođači su Ana Vrbaški i Marko Dinjaški. Muzički aranžmani/kompozicija: Alice in WonderBand, dizajn zvuka: Goran Vujičin, kostimografija: Nataša Jovičić / Lutkart, frizure: Budislav Vlajkov / Beastic, produkcija: Otvoreni krug Novi Sad. Trajanje predstave: 60 minuta.

Alice in WonderBand je nastao 1998. godine na Fruškoj gori, a od tada je plodove svog kreativnog rada proširio na čitav region. Jedini su u ovom delu Evrope koji se bave vrlo specifičnom vrstom scenske umetnosti – spojem muzike, pozorišta, plesa i akrobatike kroz posebnu veštinu telesnih perkusija. Za ovu tehniku, u kojoj je telo ritmički instrument, su se edukovali kod svetski poznatih telesnih perkusionista. Alice in WonderBand je životni projekat čije jezgro čine muzičari Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, koji su već 22 godine partneri kako na sceni tako i u životu, što daje novu dimenziju njihovom prisustvu i odnosu na sceni.Višnja Obradović – rediteljka je glumica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu od 2011. godine. Edukovala se širom sveta u oblasti glume, scenskog pokreta, plesa i komedije del arte. Igra brojne uloge u svom matičnom pozorištu, radila režije scenskog pokreta za više predstava uz brojna priznanja i nagrade. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu bila docent na predmetima Scenski pokret i Komedija del arte.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *