MIROVIĆ: VAŽAN DAN ZA VOJVODINU, NOVI INVESTICIONI CIKLUS VREDAN 4,5 MILIJARDI DINARA

Gradske vesti

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore vredne ukupno 4,5 milijardi dinara predstavnicima gradova i opština za realizaciju 32 projekta u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, razvoja sporta i u oblasti kulture.

– Ovo je važan dan za Vojvodinu jer počinje novi investicioni ciklus, u kojem ćemo zajedničkim naporima, baš kao i minulih godina, realizovati nove konkretne projekte značajne za Vojvodinu i svih 45 lokalnih samouprava. Ta sredstva biće investirana direktno u lokalni ekonomski razvoj“, izjavio je Mirović i dodao da je iz pokrajinskog budžeta, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine – za ove namene izdvojeno 3,6 milijardi dinara, dok će ostatak obezbediti lokalne samouprave.

Prema njegovim rečima, na ovaj način biće započeta realizacija 21 novog, velikog projekta u Vojvodini i nastavljeno finansiranje 11 projekata koji su planirani kao višegodišnji.

Mirović je naglasio da se u ovom delu finansiranja ne nalaze oni projekti koji su direktno iskazani u budžetu AP Vojvodine za 2022. godinu, poput izgradnje fabrika vode u Odžacima, Beočinu i Temerinu, kao i izgradnje „Muzeja 2021“ i rekonstrukcije Studija M u Novom Sadu.

Između ostalog, predsednik je najavio brojne projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture – novu kružnu raskrsnicu na potezu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice u Novom Sadu, rekonstrukciju dela biciklističke staze od Futoga prema Veterniku, sanaciju i rekonstrukciju saobraćajnica u Subotici, Pančevu, Apatinu, Senti, Žitištu, Sečnju, Temerinu, Titelu, Irigu, Žablju i Odžacima.

Kada je reč o vodosnabdevanju i zaštiti voda, Mirović je izdvojio rekonstrukciju dela distributivne vodovodne mreže u Kikindi i sanaciju postrojenja za dezinfekciju pijaće vode u Gložanu i Magliću, kao i projekte u opštinama Nova Crnja, Mali Iđoš, Kanjiža i Bački Petrovac.

Za lokalni i regionalni ekonmski razvoj putem ovih konkursa obezbeđeno je više od 757 miliona dinara za projekte u Novom Sadu, Vršcu, Kuli, Šidu, Apatinu, Novom Bečeju i Bačkoj Topoli.

U oblasti sporta, prema njegovim rečima, biće dograđena fiskulturna sala u Srednjoj tehničkoj školi u Somboru i izgrađena sala u Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević“ u Sremskoj Mitrovici.

Počeli su i radovi u sportskoj sali u Inđiji, što je jedan od nasleđenih projekata bivše pokrajinske administracije.

U toku je priprema za rekonstrukciju kulturnih centara u Srbobranu, Lovćencu, Ravnom Selu, Velebitu i Aleksandrovu.

– Ova godina biće investiciona, godina novih uspeha za sve naše lokalne samouprave. Sve što smo planirali, mi smo i realizovali, za razliku od perioda pre 2016. godine – istakao je predsednik Mirović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *