MANIFESTACIJA „TOUR DE FRUŠKA“ NAMENJENA SPORTISTIMA, PORODICAMA I LJUBITELJIMA PRIRODE

Sport

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se sa članovima Organizacionog odbora sportske manifestacije „Tour de Fruška“, namenjene ljubiteljima biciklizma, rekreacije i boravka u prirodi, koja se od 20. do 22. maja održava na Fruškoj gori, uz podršku Pokrajinske vlade.

Na sastanku je istaknuto da su u toku završni radovi na uređenju i markiranju staza i organizaciji propratnih programa i sadržaja, te da je do sada prijavljeno više od 180 takmičara.

Prema Mirovićevim rečima, ovo je jedan od projekata koji će na najbolji način predstaviti ne samo biser Vojvodine – Frušku goru, već i privredne i turističke potencijale koje ima naša pokrajina.

– Ova manifestacija je svojevrsni sportsko-porodični događaj koji će okupiti kako ljubitelje biciklizma koji će se takmičiti u profesionalnim i rekreativnim trkama, tako i sve poštovaoce prirode i sporta koji će tokom tri dana uživati u lepotama Fruške gore. Ovo je ujedno i prilika da na mlađe generacije prenesemo ljubav prema prirodi i zdravom načinu života – rekao je predsednik Mirović.

Direktor manifestacije „Tour de Fruška“ Ivan Arpaš kazao je da je ona namenjena svim ljubiteljima prirode, biciklizma i sporta, da se očekuje veliki broj učesnika, te da će se svi pridržavati ekoloških standarda. Plan je, kako je rekao, da ova manifestacija postane tradicionalna.

Sportski deo je rezervisan za MTB maraton rekreativnog karaktera, Veliku nagradu Vrdnika „Ebike“, trke „Eliminator“ i „Trail“, kao i trku „Gas gas“, namenjenu najmlađim učesnicima.

Propratni program manifestacije obuhvata Noćni bazar uz prisustvo velikog broja proizvođača zdrave hrane, zanatlija i vinara iz Pokrajine, u okviru kog će mnogobrojni posetioci imati priliku da probaju vojvođanske gastronomske specijalitete i da vide prezentaciju kulturnih dešavanja i znamenitosti na štandovima turističkih organizacija iz Vojvodine.

Sastanku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *