PREDSTAVA „NOĆ U KUĆI GOSPODINA KOLAKA“ 12. MAJA PRED MITROVČANIMA

Kultura

Predstava „Noć u kući gospodina Kolaka“ biće izvedena na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici u četvrtak, 12. maja sa početzkom u 20 časova.

Pisac Vladimir Đurđević rekao je o predstavi:

– Irfan, Boda i Vlada su me naterali da napišem komad o tri luzera.Ponovo.Petnaest godina nakon mog prvog i jedinog takvog,a ujedno i debitanskog komada. „Ne igraj na Engleze“ je komad o tri antiheroja posle kog muškarci plaču, a ženama ništa nije jasno, “Noć u kući gospodina Kolaka“ je komad o tri antiheroja posle kog muškarcima nije udobno,a ženama sve jasno. Mada, nisam želeo da pojašnjavam bilo šta. Želeo sam da pitam jer svako pozorište, pa čak i ovo malo, kamerno, nepretenciozno, šarmantno pozorište postavlja pitanja – Đurđević objašnjava.

Da li u vremenu terora lepote i mladosti, i triumfa forme nad suštinom, laži nad istinom i prava nad pravdom,u vremenu seksa bez ljubavi i pozorišta bez pisca i glumaca,u vremenu u kom se stvari digitalizuju,racionalizuju i banalizuju..da li u tom vremenu,muškarac starog kova,analogni neki tip,može pronaći smisao? Prevedeno na jezik ovog vremena: Da li muškarci danas imaju upotrebnu vrednost?

Režiju potpisuje Irfan Mensur, a u predstavi igraju Slobodan Boda Ninković, Irfan Mensur i Vladimir Kerkez.

Cena ulaznice je 800 dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *