AUTO-SEDIŠTA PODELJENA APRILSKIM BEBAMA

Gradske vesti

Grad Sremska Mitrovica nastavlja akciju podele auto-sedišta svim bebama rođenim u 2022. godini. Akcija se sprovodi u saradnji sa gradskim Savetom za bezbednost saobraćaja, u okviru pronatalitetne politike Grada, kao i sa ciljem povećanja zaštite i bezbednosti najmlađih sugrađana, najranjivijih učesnika u saobraćaju.

Po rečima Petra Samardžića, zamenika gradonačelnice, podeljeno je 43 sedišta za bebe rođene u aprilu. Sedišta se dele prema spisku koji se dobija iz porodilišta Opšte bolnice. Samardžić je pozvao roditelje beba koje su iz bilo kog razloga rođene van Sremske Mitrovice, a koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, da kontaktiraju sa Gradskom upravom za opšte i zajedničke poslove putem mejla uprava5@sremskamitrovica.org.rs ili telefona 022/610 – 261, s obzirom na to da i te bebe ostvaruju pravo na ovaj poklon Grada. Ujedno je to i jedini način da Gradska uprava dođe do informacija o bebama rođenim van Mitrovice.

Tokom podele sedišta aprilskim bebama, jedno je upravo uručeno baki čija je unuka sticajem okolnosti rođena u Sjedinjenim Američkim Državama, a sa svojim roditeljima sada živi u Laćarku, čime je ostvarila pravo na poklon auto sedište. Olivera Jelkić, baka bebe Lee Đurović, rođene u Sjedinjenim Američkim Državama, zahvalila se Gradu na auto-sedištu i pohvalila ovu akciju, dodajući da je poklon koji ima praktičnu vrednost najvredniji poklon. Jelkić je istakla da je mudra odluka Grada što bebama poklanja auto-sedišta zbog bezbednosti u saobraćaju najmlađih sugrađana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *