BESPLATNI PREGLEDI MLADEŽA ZA POLjOPRIVREDNIKE

Gradske vesti

Udruženje dermatovenerolologa Srbije već duži niz godina učestvuje u panevropskoj kampanji Euromelanoma, koja je namenjena prevenciji i ranom otkrivanju raka kože. Euromelanom kampanja Srbije se odvija u organizaciji Udruženja dermatovenerologa Srbije, u saradnji sa Intersekcijskim odborom za melanom Srpskog lekarskog društva, Evropskim  udruženjem za dermatološku onkologiju i Evropskom akademijom za dermatologiju i venerologiju, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.

U cilju skretanja pažnje stanovništva na pravilno ponašanje na suncu, značaj samopregleda i pravovremenog javljanja dermatologu, Udruženje dermatovenerolologa Srbije u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica organizuje besplatne preglede poljoprivrednika. Tom prilikom dermatolozi koji su eksperti u ranom dijagnostikovanju karcinoma kože obaviće dermoskopske preglede.

Uzimajući u obzir da se poslednje dve godine zbog SOVID-19 epidemije stanovništo nije javljalo dermatologu kao i zbog povećanog izlaganja UV zračenju (usled rada na suncu) smatramo da bi pregledi poljoprivrednika bili od izuzetnog značaju u cilju prevencije i rane dijagnoze karcinoma kože.

Pregledi će se obaviti u četiri seoske zdravstvene ambulante, za šta će biti angažovano pet dermatologa: prof. dr Danica Tiodorović, Nacionalni kooridnator Euromelanoma, potpredsednik Udruženja dermatovenerologa Srbije; prof. dr Dušan Škiljević, predsednik Udruženja dermatovenerologa Srbije; prof. dr Željko Mijušković, VMA; dc. dr Tatjana Radević, VMA; ass. dr Tatjana Tirnanić, VMA.

Besplatni pregledi će se obavati u nedelju 5.juna, prema sledećem rasporedu:
-Mačvanska Mitrovica 10,00 časova
-Laćarak 12,00 časova
-Martinci 13,00 časova
-Kuzmin 14,00 časova

Pozivamo sve zainteresovane poljoprivrednike da se prijave u svojoj mesnoj zajednici ili dođu u zdravstvenu ambulantu na dan obavljanja pregleda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *