POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI FISKULTURNE SALE U ŠКOLI U MAČVANSКOJ MITROVICI

Gradske vesti

U Gradskoj kući upriličeno je potpisivanje ugovora povodom izgradnje sale za fizičko u Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici.

Ugovorom je predviđeno da površina novoizgrađenog objekta iznosi 2200 m², od čega je površina sale za fizičko smeštena na 1000 m².

Prema rečima gradonačelnice Sremske Mitrovice, Svetlane Milovanović, ovo nije samo sala za fizičko, već sportska hala, koja će pružiti učenicima i nastavnicima mnogo bolje uslove za rad u nastavi fizičkog obrazovanja, a imaće benefit od nje i stanovnici Mačvanske Mitrovice, odnosno severne Mačve. Gradonačelnica je dodala da se ovim zaokružuje celina novoizgrađene zgrade škole.

Objekat će imati tri nivoa i u njemu će moći da se odigravaju svi zatvoreni dvoranski sportovi. Imaće oko 250 sedišta i biće u potpunosti izveden u skladu sa Zakonom o pristupačnosti osoba sa invaliditetom. Objekat će biti opremljen svim neophodnim pratećim prostorijama, trpezarijom i kuhinjom koje će služiti ne samo za salu, već i za školu, kao i vrtić. Na samoj galeriji biti smeštena i multimedijalna sala i soba za produženi boravak dece. Predviđena je i moderna termotehnička oprema kojom će biti odvojeni sistemi klimatizacije kuhinje, restorana i na mestima gde će boraviti deca.

Projektom je predviđeno i izgradnja pristupnog puta, požarnog puta, uređenje dvorišta, spoljašnje osvetljenje, sva prateća infrastruktura hidrantske mreže i uređenje postojeće kanalizacione mreže i atmosferske kanalizacije.

Početak radova na izgradnji novog objekta očekuju se od prvog septembra, a rok  njihov završetak je 400 dana. Vrednost radova je 430 miliona dinara, a finansirani su od strane Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine i Grada Sremska Mitrovica. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *