MITROVICA NA “DANIMA PORODICE” U PERLEZU

Gradske vesti

Manifestacija “Dani porodice”, koja se po drugi put održala u Perlezu, okupila je više od 40 lokalnih samouprava, koje su na štandovima duž šetališta pored Begeja predstavile svoja mesta i svoje mere pronatalitetne politike.

Manifestaciju je otvorila Verica Lazić, savetnica predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za zdravstvena i socijalna pitanja.

Delagaciju Sremske Mitrovice, na čelu sa zamenikom gradonačelnice Petrom Samardžićem, činili su direktor Turističke organizacije Dušan Drča, načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dražen Riđošić, kao i predstavnice Udruženja žena “Martičanke”, “Zlatno runo Sirmijuma” i gradske turističke organizacije.

Mitrovački štand bio je veoma posećen, a kako je rekao Petar Samardžić, brojnim aktivnostima lokalna samouprava svakodnevno radi na unapređenju projekata pronatalitetne politike i unapređenju zdravih porodičnih odnosa i porodičnih vrednosti. Samardžić je izdvojio akciju dodele auto sedišta svim mitrovačkim bebama rođenim tokom 2022. godine kao jednu od aktivnosti koju sprovodi lokalna samouprava u ovoj oblasti.

Ovakvi događaji su od velike važnosti, zbog susreta gradova i opština, čime se razmenjuju iskustva i pronalaze nove ideje, a kada je u pitanju promocija porodice i promocija rađanja, “krađa” tuđih ideja je svima dozvoljena, zaključio je Samardžić.

Zameniku gradonačelnice uručena je Povelja za osvojeno 4. mesto na konkursu “Moj grad, moja porodica”, na kojem je učestvovalo više od 30 gradova i opština.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *