MIROVIĆ: OD SLEDEĆE GODINE U IRIGU NOVA MANIFESTACIJA U ČAST VINA

Društvo

Pokrajinska vlada, u saradnji sa Turističkom organizacijom Vojvodine, Opštinom Irig i Udruženjem fruškogorskih vinara, organizovala je Fruškogorsku vinsku šetnju – „Fruška Walk & Wine“ kao najavu velike manifestacije za narednu godinu.

Reč je o manifestaciji koja se organizuje s ciljem predstavljanja turističkih potencijala Fruške gore, s fokusom na veoma perspektivnom vinskom turizmu.

Šetnja je počela na Ribarskom trgu u Irigu, a posetioci su na vinskim punktovima imali priliku da degustiraju pudarske specijalitete i najbolja fruškogorska vina.

– Osmislili smo novu manifestaciju, koju danas predstavljamo u Irigu i koja će imati veliki značaj kako za vinogradare i vinare iz celog Srema, tako i za razvoj turizma u ovom kraju i predstavljanje ukupnih potencijala Fruške gore – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i dodao da će manifestacija, prvi put u punom obimu, biti održana naredne godine.

Predsednik je naveo da je plan da ova manifestacija zaživi, po uzoru na slične iz drugih zemalja, kao i da bude podrška opštini Irig da iskorači u novu razvojnu fazu, u kojoj će većina građana imati svoj mali biznis vezan za vino, voće, vinogradarsku proizvodnju i preradu, jer je to, kako je istakao, budućnost te opštine.

– Kada za dve i po do tri godine, izgradnjom Fruškogorskog koridora, izmestimo saobraćaj iz centra Iriga, dobićemo jednu malu oazu na pola sata od Beograda i 15 minuta od Novog Sada – naveo je predsednik Mirović.

Predsednik je u Irigu obišao i Srednju stručnu školu „Borislav Mihjalović Mihiz“, jedinu srednju školu u Vojvodini koja ima smer vinogradar–vinar, istakavši da je to veoma značajno imajući u vidu bogatu i dugu istoriju uzgajanja vinove loze na ovim prostorima.

U narednih nekoliko meseci, počeće samostalno da posluje Institut za vinogradarstvo i vinarstvo sa više novca, sa više istraživača i sa kvalitetnijom opremom, s obzirom na to da je ovo jedan od najznačajnih vinskih regiona, dodao je predsednik Mirović.

Direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović rekla je da će ova manifestacija doprineti afirmisanju vinogradara i vinara, kao i da će mnogo značiti ljubiteljima Fruške gore.

Predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković izrazio je zahvalnost Pokrajinskoj vladi što radi na promociji te opštine i njenih potencijala.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *