BEND ARTAN LILI NASTUPA U SREMSKOJ MITROVICI

Gradske vesti

Udruženje građana Art Front ove sezone nastavlja sa promotivnim aktivnostima svoje organizacije, ovog puta predstavljajući čuveni beogradski bend Artan Lili, 28. oktobra sa početkom u 21:00h u Domu omladine, bivšem Filmu, današnjem Hrvatskom domu.

            Ovaj koncert predstavlja poseban događaj za Art Front kao obeležavanje ulaska u jesenju sezonu kulturnog života u Sremskoj Mitrovici, istovremeno označavajući i proslavu desetogodišnjice postojanja benda Artan Lili.

            Od objavljivanja njihovog prvog singla oni, u novembru 2012. godine, Artan Lili su nesumnjivo najčešće pominjani sastav kada se pričalo o novim snagama na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni. Do sada su izdali 2 albuma – Artan Lili i New Deal i jedna su od koncertno najaktivnijih grupa u zemlji i regionu, pa gotovo da i ne postoji grad, klub ili festival na kome do sada nisu nastupili.

            Najzanimljiviji je plasman pesme Ako stanemo tu, koja je odmah kao novitet zasela na prvo mesto liste Diskomera Studija B, što je pre njih, u 40 godina postojanja liste, pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini Velikoj i grupi Kal. Trenutno objavljuju singl-spotove sa 3. albuma u saradnji sa kolegama sa scene. Singl Rokenrol posle rokenrola je nastao u saradnji sa  Zoranom Kostićem Canetom, frontmenom grupe Partibrejkers. Singl Geler je nastao u saradnji sa legendarnim hip hoperom Ivanom Ivanovićem Juice-om.

          Iz  Art Front-a pozivaju da se pridružite na koncertu 28. oktobra. Karte će od srede, 19. oktobra, biti moguće kupiti u pretprodaji u knjižari Buk Bar u Sremskoj Mitrovici po ceni od 500 RSD, kao i na vratima kluba u iznosu od 800 RSD.

            Dalje novosti o aktivnostima Art Front možete pratiti na Fejsbuk i Instagram profilima udruženja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *