POČELA VELIKA AKCIJA OZELENJAVANJA SREMSKE MITROVICE

Gradske vesti

Lokalna samouprava u Sremskoj Mitrovici danas je započela veliki posao. Reč je o projektu “Velika sadnja – Zeleni prsten” u kojem će u gradu i okolini biti posađeno 2008 sadnica raznog drveća. 

Pored predstavnika lokalne samouprave Grada, akciji je prisustvovala Sara Pavkov, predstavnica Ministarstva zaštite životne sredine, koja je tom prilikom naglasila da ova akcija ima veoma velik značaj, ne samo za Mitrovčane, nego i za stanovnike čitave Srbije. 

Ukupno će biti posađeno 2008 sadnica, a ovaj broj nije slučajan, nego simboličan, rekao je predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovia, Vladimir Pavlović. 

“Broj 2008 nije slučajan, nego simboličan, jer je  Sremska Mitrovica 2008. godine dobila status Grada. Zelene oaze kao što su Spomen groblje, park oko Atletskog stadiona smo nasledili od starijih generacija, a sada mi ovo sadimo za našu decu.” rekao je Pavlović.

U prvoj fazi predviđeno je da se posadi 300 sadnica od Industrijske zone “Jezero” ka gradu. 

Prema rečima Tamare Milković, predsednice Zelene odborničke grupe, zeleni pojas oko Sremske Mitrovice predstavljaće štit od aero zagađenja i svojevrsni apsorbent za polutante. 

 Zeleni prsten oko Sremske Mitrovice biće formiran do kraja godine, a  radove će izvoditi JKP “Komunalije”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *