24. RADIO-DANI: RADIO JE PUN ŽIVOTA

Zabava

Radijski urednici, voditelji, novinari, producenti, montažeri, marketing stručnjaci i vlasnici i direktori radio-stanica iz zemlje i inostranstva okupili su se, od 6. do 8. novembra, na Zlatiboru, na 24. Radio-danima, a u organizaciji Udruženja radio-stanica RAB Srbija.

O marketinškoj strategiji lokalnih stanica u narednom periodu, o hibridnom radiju koji kuca na vrata, o tome kako uraditi dobar intervju i šta ta novinarska forma treba da sadrži, o tome kako privuću generaciju Z da pojača radio, o izazovima našeg muzičkog stvaralaštva, ali i o radio-stanicama u Americi i mnogim drugim temama se govorilo na 24. Radio-danima RAB-a, koji su održani u hotelu ,,Mona” na Zlatiboru.   

Predsednica Udruženja radio-stanica RAB Srbija Maja Rakovic rekla je da joj je posebno drago što uvek vlada velika zainteresovanost za seminare i stručna usavršavanja koja RAB organizuje.

– RAB Srbija je organizacija koja je, kao i sam radio, puna života. Oduvek smo imali jedinstven stav o mnogim pitanjima kada je reč o našoj struci, i ja kao predsednica ovog udruženja sam na to vrlo ponosna. Međusobno pomažemo i osnažujemo jedni druge. Nastojimo da svaka radio-stanica članica RAB-a bude što bolja, da radio kao medij bude na prvom mestu. Sinergija prijateljstva i profesionalizma nas je upravo dovela do održavanja 24. Radio-dana, a u decembru nam predstoji obeležavanje 13 godina postojanja našeg udruženja  – izjavila je Maja Rakovic.  

RAB danas ima snagu i moć

Otvarajući Radio-dane, novinar i pisac Miloša Rajković, koji je i prvi dobitnik nagrade ,,Radijski prijatelj godine” koju RAB Srbija dodeljuje, rekao je da se moć organizacije, osim u kvalitetu radio-stanica i njihovih programa, ogleda i u snažnim prijateljskim vezama. 

– RAB Srbija je danas jako i moćno udruženje na medijskoj sceni Srbije. Ta vaša moć je zasnovana na vašem  profesionalizmu, jedinstvu, brojnosti… A ono što mi govori da će udruženje biti dugovečno jeste i to što je ovde sa nama i kao najmlađi član RAB-a, beba od samo četiri meseca. Vaša snaga je upravo u tome što ste svi jedna velika porodica i što i vaša deca prisustvuju radijskim danima i ja zato očekujem da upravo ti mališani, zajedno sa vama, budu i na 50. Radio-danima – poručio je Miloš Rajković.    

Predavači i specijalni gosti

Specijalni gosti 24. Radio-dana RAB-a bili su: Natalija Varagić (koordinator grupe Sektor za elektronske komunikacije RATEL-a), Miloš Stošović (RATEL), Vladan Krstin (inspektor za elektronske komunikacije Pokrajinskog sekretarijat za privredu i turizam), Srećko Barbarić (direktor Sektora za dokumentaciju i raspodelu SOKOJ-a), Jovan Milošević (pomoćnik direktora SOKOJ-a), Uroš Lučić (pomoćnik direktora za emitovanje i reemitovanje OFPS-a), Dragan Paunović (šef Samostalne službe za kontrolu i evidentiranje OFPS), Boban Kolašinac (OFPS), Damir Bučević (član Vijeća Agencije za elektroničke medije Hrvatske), Zoran Gaćinović (rukovodilac Službe radio planiranja i standardizacije JP Emisiona tehnika i veze), Zorana Bojičić (direktor tehnike Radio Beograd), Zoran Veličković (predsednik PROUNS-a), Slađana Ostojić (direktorka TV Zona Plus), Vida Samardžić (sekretarka Udruženja za kreativnu industriju PKS), Snežana Grujić (rukovodilac Službe medijskih usluga RTS-a), Nataša Raketić (urednik Radio Beograda 1), Meri Bilić  (novinar i TV kritičar), Jadranka Janković Nešić (novinar Radio Beograd 202), Aleksandar Gajović (novinar i pisac), Petar Janjatović (muzički novinar), Dragan Popović (novinar i pisac), Goranka Jednak Maksimović (predstavnica Radiodays Europe), Mugdim Šehalić (član Upravnog odbora UEPS-a), Tijana Stevanović (media supervisor – radio department Direct Media), Dijana Lekić, Maja Radoman i Danijel Hodžić (ELMAG radio iz Crne Gore), Bobana Živanović (stručnjak za odnose sa javnošću), advokati Stevan Pajović i Đorđe Kujović, Dejan Radosavljević (direktor Medijskih istraživanja IPSOS Strategic Marketing), Srđan Merković (Reklamna agencija Poenta), Gjorgi Savev (vlasnik i direktor City Radio iz Skoplja), Daniel Robert Tarr-Pinter (42NET, Mađarska), Muranji Janoš (vlasnik i direktor Nagyfrekvencija kft, Mađarska), Nača Norbert (direktor programa i izvršni direktor Radio 88 iz Segedina) i Ana Stanić (kantautorka).

Radio ne može bez muzike, pa je tako bilo i na Radio-danima RAB-a. Obe večeri u hotelu ,,Mona” učesnike su zabavljali prijatelji ,,Boemi” iz Zaječara. Prvo veče su specijalni gosti bili grupa Zana, a drugo Filip Žmaher.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *