PRIJAVE ZA ENERGESTSKE VAUČERE OD PONEDELJKA 5. DECEMBRA

Gradske vesti

Prijave za energetske vaučere u vrednosti od 10 hiljada dinara, počinju od ponedeljka, 5. decembra, rečeno je na konferenciji održanoj u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici. Mitrovica je jedan od prvih gradova u Srbiji koji je doneo Odluku da na ovakav način pomogne građanima u plaćanju računa za grejanje. 

O tome ko će moći da ostvari pravo na energetski vaučer, odlučivaće komisija. Prema rečima načelnika GU za socijalnu zaštitu, Dražena Riđošića, 

uslovi za prijavljivanje građana su  da im je prebivalište na teritoriji Grada Sremska Mitrovica,ao i to da mesečni prihodi ne prelaze iznos od 25.000 dinara po članu domaćinstva. 

“Vrednost vaučera je deset hiljada dinara, izuzev za građane koji ostvaruju pravo po Uredbi o energetski ugroženim kupcima. Njihov maksimalni iznos vaučera je tri hiljade dinara”, rekao je Riđošić.

Riđošić je dodao i to da energetske vaučere građani mogu da koriste pre svega za plaćanje računa za od JKP “Toplifikacija”, kao i za refundaciju novca koji su iskoristili za kupovinu ogreva. 

Računi koje će građani dostavljati u oviru dokumentacije moraju biti iz 2022. godine.

Više informacija o Javnom pozivu, građani mogu saznati u uslužnom centru, na oglasnoj tabli Gradske uprave i Centra za socijalni rad “Sava”, kao i na internet stranici Grada Sremska Mitrovica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *