JOŠ SNAŽNIJE UNAPREDITI RAD OMLADINSKOG SEKTORA U VOJVODINI

Društvo

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta istakao je na sastanaku sa predstavnicima kancelarija za mlade da će resorni sekretarijat, kako povećanjem budžeta, tako i drugim aktivnostima još snažnije raditi na unapređenju omladinskog sektora u AP Vojvodini.

– Ima dosta prostora za unapređenje omladinskog sektora. Važno je da svi zajedno sagledamo koje su to mogućnosti, da se umrežimo, razmenimo iskustva i primere dobre prakse, kako bi se poboljšao položaj mladih na lokalnom nivou – rekao je Basta.

On je dodao da su u ovogodišnjem budžetu povećana sredstva za osnivanje i rad kancelarija za mlade u Vojvodini.

– Cilj nam je da u narednom periodu sve opštine i gradovi u Vojvodini imaju svoje kancelarije za mlade, kako bi oni dobili svoj prostor u kom će moći da realizuju kreativne programe i projekte, i da svojim delovanjem unaprede sredinu u kojoj žive – rekao je Basta.

U razgovoru je istaknuto da se postojeće kancelarije za mlade u svom radu susreću sa različitim izazovima. Glavni cilj im je da se približe mladima, prepoznaju njihove potrebe i da rade na poboljšanju položaja mladih, zbog čega je razmena iskustava uvek dobrodošla.

Podrška je potrebna za opremanje kancelarija i klubova za mlade, izradu lokalnih akcionih planova, obuku za pripremu projekata prekogranične saradnje, i za druge aktivnosti koje će poboljšati njihov rad.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *