MITROVICA NA KORAK DO NOVE BOLNICE

Gradske vesti

Građevinska dozvola za izgradnju i obnovu Opšte bolnice odobrena je lokalnoj samoupravi Grada Sremska Mitrovica. Tim povodom u Gradskoj kući održana je konferencija za medije, na kojoj su se obratili predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica, Vladimir Pavlović i v. d. direktora Opšte bolnice, dr Dragan Malobabić.

Ovo je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata koje je Grad Sremska Mitrovica ikad radio, a planirana je izgradnja 17 hiljada novih i rekonstrukcija 25 hiljada postojećih kvadrata bolnice.

Velikim infrastrukturnim projektom planirana je izgradnja nove bolnice i celokupna izmena postojećih kapaciteta, koje koriste građani celog Srema. Nova zgrada biće izgrađena na platou stare medicinske škole, današnje pravne službe. Biće rekonstruisani i drugi delovi, kao što su hirurški blok, porodilište, ginekologija, interno, a stara zgrada će postati administrativni deo.

U prvoj fazi planirano je da bude utrošeno oko 4,2 miliona dinara. Izradu projektne dokumentacije izgradnje novih i rekonstrukcije postojećih objekata Opšte bolnice finansira Grad Sremska Mitrovica. Radovi će biti izvedeni sredstvima iz državnog budžeta posredstvom vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici je regionalnog karaktera i preko 350.000 građana sa teritorije Srema i Severne Mačve koristi usluge ove bolnica. Pre ovog kapitalnog projekta poslednja zgrada u okviru bolnice izgrađena je sredstvima samodoprinosa 1996. godine, tzv. Hirurški blok.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *