PRVA FAZA PROJEKTA “O-DVA-JA-MO” USPEŠNO REALIZOVANA

Gradske vesti

Projekat odvajanja kućnog otpada „O-DVA-JA-MO” promovisan je na Gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici. Tom prilikom sumirani su i rezultati prve faze projekta.

Kako je tom prilikom istakla tamara Milković, portparol JKP “Komunalije” u poslednjih nekoliko meseci stopa reciklaže u gradu na Savi znatno se povećala. „Prema podacima od avgusta je skupljeno ukupno 155,8 tona reciklabilnog otpada, što znači da smo sprečili da taj otpad završi kao trajno odložen na deponiju. To je izuzetna količina papira, plastike i metala, u februaru smo odvojili 33 tone otpada i sprečili da završi trajno na deponiji. Veoma smo zadovoljni učešćem naših sugrađana u projektu i njihovom reakcijom, veoma su voljni, shvatili su koji su benefiti korišćenja plave kante”, rekla je Milković.

Kroz projekat „O-DVA-JA-MO” Mitrovčanima je podeljena 7521. plava kanta za odvajanje papira, kartona plastike i metala. Takođe, na više lokacija u gradu postavljeni su kontejneri za odvajanje stakla, a dobijena su i dva komunalna vozila za odvoz separiranog otpada. Sve to učinilo je da se smanji količina otpada na deponijama.

Promociji projekat na Gradskom trgu prisustvovala je i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović sa svojim saradnicima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *