ODRŽANO AUTOКROS PRVENSTVO “NAGRADA SREMA”

Gradske vesti

U mitrovačkom selu Šašinci na stazi „Autokros arena Srem“, koja je jedna među tri licencirane auto staze u Srbiji, održano je Nacionalno i otvoreno prvenstvo Sportske automobilske auto kros asocijacije Srbije “NAGRADA SREMA 2023”. Organizator ovog događaja je „Asu Syrmien racing“, pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Nakon službenih treninga i kvalifikacija, u nedelju, 28. maja, održano je finale, pred velikim brojem ljubitelja jednog od najuzbudljivijih moto sportova. Ovom velikom sportskom događaju prisustvovali su zamenik gradonačelnice Petar Samardžić i načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo, koji su pobednicima uručili pehare.

Adrenalina kako kod prisutnih, tako i kod samih učesnika nije manjkalo, a među takmičarima našle su se tri dame.

Кako je rekao načelnik Vasilj Ševo, ovo je sport gde vozači moraju da budu disciplinovani, hrabri i brzi. Staze su uređene, a Grad je, kao i prošle godine, bio pokrovitelj u smislu renoviranja, odnosno adaptacije i rekonstrukcije staze koja iznosi 780 metara.

Ševo se zahvalio organizatoru ovog događaja koji je sve učinio u smislu bezbednosti kako vozača tako i prisutnih, ističući da je takmičenje održano na visokom nivou.

Dragoslav Petrović, direktor ovog takmičenja je rekao da se takmičilo 43 učesnika u 7 klasa iz Srbije i iz Slovenije.

Petrović je dodao da je ovo pre svega skup sport, jer zbog same bezbednosti potrebno je mnogo uložiti u automobil, a kako je istakao, sve je proteklo u najboljem mogućem redu.

Organizatori su izrazili zahvalnost Gradu Sremska Mitrovica i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu na nesebičnom trudu i zalaganju da se održi ovo veliko takmičenje, a kako su poručili – vidimo se dogodine na istom mestu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *