OBEZBEĐENA SREDSTVA ZA INFORMACIONI CENTAR NACIONALNOG PARKA “FRUŠKA GORA”

Društvo

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je potpisivanju ugovora za sanaciju, rekonstrukciju i opremanje Informativnog centra Javnog preduzeća Nacionalni park „Fruška gora“, istakavši tom prilikom da je reč o zajedničkom projektu Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade s ciljem unapređenja turističke infrastrukture i ponude Fruške gore.

Info centar, prema Mirovićevim rečima, biće reprezentativno mesto sa puno sadržaja i mesto gde će turisti moći da dobiju informacije i da usmere svoje aktivnosti na Fruškoj gori. Ugovor su potpisali državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Uroš Kandić i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

– Projekat vredan 170 miliona dinara biće realizovan za godinu do godinu i po dana. Fruška gora je najstariji nacionalni park u našoj zemlji, sa najviše potencijala i činimo sve i u ovom tehničkom delu, u delu podsticaja razvoja i u delu motivacije ljudi da borave na Fruškoj gori – izjavio je Mirović i istakao da se Fruška gora mora održati u njenoj ambijentalnoj celini.

Dobar primer za to, naveo je Mirović, jeste master plan koji je donela Vlada Srbije kad je reč o zaštiti i urbanističkom usmeravanju Vrdnika.

– Pokrajinska vlada poslednjih godina sve više finansijskih sredstva ulaže na Fruškoj gori. Pomogli smo Nacionalnom parku da započne obnovu mobilijara, u narednim nedeljama biće postavljeno pet stanica za punjenje električnih bicikala, podstakli smo turističke i kulturne manifestacije – Tur de Fruška, ove godine u dva izdanja za sve ljubitelje biciklizma, Festival „Vrdnička vila“, a u Irigu ćemo po drugi put održati Vinsku šetnju“ – izjavio je predsednik Mirović.

Ove godine, kako je rekao Mirović, biće nastavljeno i uređenje putne mreže, a plan je i izgradnja vizitorkog centra.

Državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Uroš Kandić rekao je da se Fruška gora kao turistička destinacija razvija ubrzanim tempom, i već se nalazi u prvih deset destinacija u našoj zemlji, a samo prošle godine je posetilo više od 80.000 turista.

– Očekujemo da će Informativni centar biti centar razvoja turizma Fruške gore – banjskog, verskog, vinskog, gastro i ciklo turizma, svega onoga što ova planina pruža – rekao je Kandić i dodao da je Fruška gora, sa svim svojim sadržajima, ozbiljan zamajac razvoja turizma u ovom delu Srbije“.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i direktor JP Nacionalnog parka „Fruška gora“ Živko Cvetković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *