USPEŠNO REALIZOVAN EKO KAMP MLADIH AKCIJAŠA

Gradske vesti

U Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“ organizovan je “EKO SORA KAMP ZASAVICA 2023“ koji je okupio mlade iz dijaspore, regiona, kao i iz naše zemlje i našeg grada, sa ciljem da kroz volonterski rad i istraživanje zaštićenog prirodnog dobra nauče više o svojoj zemlji.

Na radnoj akciji na pašnjaku Valjevac radili su na uklanjanju alohtonih vrsta i gloga. Postignut je odličan rezultat, uz druženje mladih akcijaša i njihovo angažovanje i posvećenost u više društvenih aktivnosti.
Sklopljena su nova prijateljstva, a među akcijašima je bio veliki broj onih koji su po prvi put u Srbiji i u našem gradu.

7

Učesnici ove radne akcije, oko 120 mladih, bili su smešteni u Domu učenika, a imali su priliku da učestvuju u brojnim društvenim aktivnostima u oblasti sporta, kulture, očuvanja maternjeg jezika i istorije naše zemlje i Sremske Mitrovice.

Pošto su se bolje upoznali sa našim gradom, učesnici ove radne akcije posetili su fruškogorske manastire, kao i „Muzej hleba“ u Pećincima i Rezervat prirode „Obedska bara“.

Ovaj kamp je realizovan u saradnji Grada Sremska Mitrovica i mitrovačkog Pokreta gorana, upravljača SRP “Zasavica”, a pod pokroviteljstvom Ministarstva bez portfelja za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *