BESPLATNE TURISTIČKE TURE SE NASTAVLJAJU. ZA VIKEND POSETA MANASTIRIMA PETKOVICA I ŠIŠATOVAC

Gradske vesti

Turistička otganizacija Grada Sremska Mitrovica nastavlja sa besplatnim turističkim turama, pa je ovaj vikend rezervisan za fruškogorske manastire.

Kako se navodi u saopštenju TO, u subotu, 27. jula sa početkom u 10 časova biće organizovana poseta manastirima Petkovica i Šišatovac.

Program putovanja:

Okupljanje ispred Turističkog info-centra u 09:55. Polazak autobusom ka Fruškoj gori. Prvo stajalište je manastir Šišatovac, koji je vekovima bio mesto hodočašća. Nakon obilaska manastira, nastavljamo put ka manastiru Petkovici, zadužbini despotice Jelene Štiljanović. Sama poseta manastiru predstavlja hodočašće, jer se u njemu nalazi delić moštiju svete Petke. Nakon poklonjenja moštima, odlazak na lekoviti izvor Svete Petke. U znak zahvalnosti za posetu manastiru i ostavljanje priloga, monahinje organizuju posluženje na terasi manastira u vidu kafe, rakije i vode.

Prijave moguće na turistorgsm@yahoo.com, na broj telefona 022/618-275, ili ličnim dolaskom u turistički info-centar svakim radnim danom od 07 do 17h i subotom od 09 do 15h.
Broj mesta je ograničen, prijava obavezna.
Upoznajmo Sremsku Mitrovicu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.