PRIJEM ZA ZLATNE VOLONTERE CRVENOG KRSTA

Gradske vesti

Nakon što su postali državni prvaci u pružanju prve pomoći, za podmladak volontera Crvenog krsta organizovan je svečani prijem u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici.

Volontere je ugostio v. d. načelnika Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, Dražen Riđošić, koji im je tom prilikom čestitao na ovom izuzetnom uspehu i poželeo mnogo sreće u narednim takmičenjima.
“Volonteri su uvek tu za nas, na svakoj manifestaciji koja se održava u gradu. Ovi mladi ljudi su odraz Sremske Mitrovice i humanosti koju nose u sebi”, rekao je načelnik Riđošić.

Uspehom na pokrajinskom takmičenju volonteri su stekli uslov za učešće na državnom prvenstvu. Zlato je u Sremsku Mitrovicu stiglo posle više 30 godina.

“Ovo je veliki uspeh ekipe podmlatka. U izuzetnoj konkurenciji, od uvežbanih ekipa iz 15 gradova i opština u Srbiji, pokazali su sjajno znanje i sjajne veštine. To su sjajni ljudi, puni entuzijazma, što nas iz Crvenog krsta dodatno motiviše da radimo i podržavamo tu njihovu energiju i trud i želju na putu humanosti”, izjavila je sekretar mitrovačkog Crvenog krsta, Tatjana Jovančević.

Mladi volonteri, velikog srca, nisu krili radost zbog ovog uspeha, iza kojeg svakako stoji veliki trud i rad.
“Ja sam ponosna i nisam očekivala da će postići ovakav uspeh. Još uvek se utisci nisu slegli, a sve znanje koje sam imala sam na njih prenela. Prvo sam se bavila time da oni postanu dobri ljudi, da se slože kao ekipa i dobri prijatelji, a posle je došla tehnika na red, rekla je Natalija Mirčeta, instruktorka.

Volonteri smatraju da konkurencija jeste bila teška, međutim, kažu da je pripremanje za ovo takmičenje trajalo devet meseci i da su bili potpuno spremni.
“Takmičenje je ustvari simulacija. Osobe su glumile da su povređene, a nama je bilo da ih zbrinemo. Ove godine to je bilo zbrinjavanje povreda na manifestacijama, jer je vrlo važno da se možemo snaći i u životu kada se tako nešto dogodi. Ne mogu reći da je bilo lako, ali smo se dugo spremali i samim tim smo bili spremni”, izjavila je Teodora Baćić, član pobedničke ekipe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *