ĐERLEK: Кoliko god da nam je Кovid zadao problem, on nam je i otvorio oči

IZBORI 2023

Samo jak zdravstveni sistem može biti jedan od četiri stuba jake države“, rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek gostujući na TV Fruška gora.

„Ako uporedim stanje od pre 30 godina kada sam ja počeo, sa sadašnjim stanjem u zdravstvu, mogu da kažem da je naročito poslednjih deset godina država uložila mnogo više nego što je tada ulagala“, rekao je Đerlek.

On je napomenuo da sa takvim trendom treba nastaviti i u budućnosti, jer se ulaganje u zdravstvo direktno odražava na zdravlje nacije.

„Snaga našeg zdravstva i jačina države posebno se pokazala tokom epidemije korona virusa, kada smo upali u veliki problem, jer je ceo svet bio u problemu sa nepoznatim virusom, ali ujedno nam je i otvorio oči u smislu da ne dižemo paniku, ali i da se bolje organizujemo i shvatimo koliko je važno ulaganje u zdravstvo“, rekao je Đerlek.

U to vreme kako kaže obratio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa idejom da naprave vojnu bolnicu u Novom Pazaru, kako bi se pokazala briga o sugrađanima, što je, kako je naveo, Vučić odmah prihvatio te je Novi Pazar u roku od nekoliko sati dobio kovid bolnicu.

„Druge države su mislile da ćemo doživeti potpuni kolaps, a mi smo se pokazali kao ni jedna druga država u okruženju“, naveo je i pojasnio: „Imati vizionara za predsednika pomoglo nam je da istovremeno pravimo i nove bolnice i borimo se sa epidemijom“.

Cela emisija sa gostovanjem državnog sekretara dr Mirsada Đerleka može se pogledati večeras od 20 časova na programu Televizije Fruška gora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *