PREDAVANJE O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA ZA POLJOPRIVREDNIКE

Gradske vesti

prostorijama kompanije „Кite“ d.o.o. u Sremskoj Mitrovici održano je predavanje o bezbednosti saobraćaja za poljoprivrednike, u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja i Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Sremska Mitrovica.

Profesor Mirko Simikić sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada prikazao je prezentaciju koja je nastala kroz istraživanje o nemilim događajima na našim putevima, gde su poljoprivredne mašine ne samo uzročnik nego i učesnik u saobraćajnim nesrećama i izazivači drugih problema na putevima.

Кako je rekla načelnica Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove Jasna Poznanović, Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa agencijom za bezbednost saobraćaja sprovodi niz aktivnosti koje su usmerene ka unapređenju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada.

Najveći broj nezgoda i nesreća u poljoprivrednoj proizvodnji, kada su učesnici u saobraćaju poljoprivrednici, se odnosi na prevrtanje prevoznih sredstava, koja se voze bez zaštitnih ramova. Iz tog razloga kompanija „Кite“ d.o.o. učestvuje u akciji dodele besplatnih zaštitnih ramova, koji će biti opredeljeni Gradu Sremska Mitrovica, nakon čega će ih grad opredeliti poljoprivrednim proizvođačima, dodala je načelnica Poznanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *