NOVI „OMIRIŠLJAVAČ” PRIRODNOG GASA

Gradske vesti

Pravilnikom za nesmetanu i bezbednu distribuciju prirodnog gasa je predviđeno da do kraja 2022. godine svi distributeri, odnosno operatori sistema, imaju obavezu da dosadašnji odorant zamene novim, ekološki prihvatljivijim.

– Dakle, pored bezbednosti, akcenat je i na zaštiti životne sredine. Veoma je važno potrošačima reći da se novi odorant razlikuje po mirisu. Do sada je taj, pomalo neprijatan miris, podsećao na sumpor a sada ima drugi miris, koji se opisuje kao ljut. U svakom slučaju, čim potrošači eventualno osete takav miris, odmah treba da pozovu našu Dežurnu službu, koja je na raspolaganju 24 časa dnevno, 365 dana u godini – rekao je  Dragan Budošan izvršni direktor za distribuciju, upravljanje distributivnim sistemom i izgradnju distributivne gasne mreže JP „Srem-gas” Sremska Mitrovica.

Šta raditi kada osetite miris gasa?

Zatvoriti gasnu slavinu (ventil u kućnom merno-regulacionom setu) i napustiti objekat.

U zatvorenom položaju ručica stoji normalno na cevovod; Ne paliti svetlo, a ukoliko je uključeno ne isključivati ga; Odmah otvoriti prozore i vrata i napraviti promaju; Nikako ne unositi otvoren plamen, ne pušiti, ne koristiti električno zvono , ne koristiti telefon kao ni bilo koju el. napravu koja može prouzrokovati varnicu; Ako pretpostavljate da gas dolazi iz podruma, ne ulazeći u podrum otvorite prozore ili vrata i pozovite Dežurnu službu JP „Srem-gas” Sremska Mitrovica na broj telefona: 064/8894 580; Dežurnoj ekipi distributera omogućite pristup oštećenim mestima; Sačuvati mir.

Eventualna oštećenja na gasnoj mreži NE SMETE SAMOSTALNO OTKLANJATI, jer je to u nadležnosti distributera!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *