BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI

Zdravlje

U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica u nedelju, 23. septembra, obavljeni su besplatni preventivni pregledi za sve građane, u nastavku velike akcije Ministarstva zdravlja, sa ciljem da se podigne svest građana o značaju pravovremenog lekarskog pregleda, čime čuvamo sopstveno zdravlje i pokazujemo odgovornost prema sami sebima i naciji uopšte. Bila je ovo još jedna prilika, da i oni građani, koji nemaju zdravstveno osiguranje, provere svoje zdravlje, bez zakazivanja pregleda i dugog čekanja.

Direktor mitrovačke bolnice dr Živko Vrcelj, u izjavi za medije, rekao je da se nastavlja akcija Ministarstva zdravlja, posle letnje pauze, i da se očekuje veliki odziv građana, s obzirom na to da je i u prethodnim akcija interesovanje bilo veliko i naglasio da se u ovonedeljnoj akciji rade internistički (kardiološki) pregled: klinički pregled lekara specijaliste, merenje krvnog pritiska i EKG i laboratorijske analize krvi: KS, CEA (opšti tumorski markeri), CA 125 (tumorski markeri jajnika) i PSA (tumorski markeri prostate).

Tokom trajanja akcije besplatnih preventivnih pregleda, ukupno je bilo 192 pregleda i analiza – od tog broja obavljeno je 79 internističkih – kardioloških pregleda dok su za 113 građana urađene laboratorijske analize krvi: KS (krvna slika) – 112, CEA ( pšti tumor markeri) – 102, Ca 125 (tumor markeri jajnika) – 54 i PSA (tumor markeri prostate) – 45.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *