TV EMISIJE

MITROVAČKE PRIČE

Svakim radnim danom od 18 časova na kanalu Gradske M televizije gledajte emisiju Mitrovačke priče. Kroz autorsku emisiju Biljane Selaković predstavljamo vam mitrovačke umetnike, mlade talente, zanimljive ljude grada na Savi. Promovišemo kulturna, turistička, sportska događanja. Jednom rečju, medijsku sliku grada na Savi bojimo vedrim bojama.

SA KULTUROM NA TI

S obzirom na to da su emisije o kulturi retke na našim televizijama, posebno onim lokalnog karaktera, emisijom SA KULTUROM NA TI želimo da gledaocima približimo rad mitrovačkih umetnika, slikara, književnika, muzičara, glumaca, reditelja, dramaturga… Prenosićemo koncerte klasične muzike, nastupe dečijih i crkvenih horova, popularnih i manje popularnih pop, rok, džez sastava, razgovarati sa umetnicima i tako približiti njihovo stvaralaštvo široj populaciji. Stava smo da sa kulturom svi treba da budu na TI. Emisija se emituje radnim danima u 16:30 časova.

MITROVICA IZBLIZA

Sve o najnovijim dešavanjima u gradu na Savi saznajte iz emisije Mitrovica izbliza. Najvaljujemo događaje, informišemo građane o radu lokalne samouprave i ostalih ustanova u gradu.

Sve ono što vas zanima o Sremskoj Mitrovici možete saznati u emisiji Mitrovica izbliza, koja se emituje na kanalu Gradske M televizije radnim danima u 15:00 časova.

ZAPISI O SIRMIJUMU

Zapisi o Sirmijumu nova je emisija na kanalu Gradske M televizije, koju sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja. Emisija za cilj ima promociju arheoloških nalazišta Sirmijuma, najznačajnijih eksponata i perioda iz istorije Sirmijuma, kroz edukaciju ovdašnjeg stanovništva i potencijalnih turista.

Projekat je pre svega namenjen građanima uzrasta od 15 do 45 godina, srednjoškolcima, mladima i srednjoj generaciji koja nije dovoljno upoznata sa činjenicom da je Sirmijum bio antički grad i jedna od četiri prestonice Rimskog carstva u kojoj je rođeno nekoliko rimskih imperatora. S obzirom na to da je 2018. Evropska godina kulturnog nasleđa, emisija Zapisi o Sirmijumu Mitrovčane će sigurno ohrabriti da otkriju kulturno nasleđe svog grada.

RUSNACI U SRIMSKEJ MITROVICI

Emisija Rusnaci u Srimskej Mitrovici ima za cilj da se gledaoci Gradske M televizije upoznaju sa kulturom, tradicijom, folklorom, nošnjom, muzikom i jezikom Rusina.  U okviru informativno-reportažnih emisija govorićemo o jeziku Rusina, karakterističnoj nošnji i hrani, predstavićemo rad hora rusinske nacionalne zajednice Rusinski zraci, razgovarati sa malim mitrovačkim Rusinima koji uče u školi svoj maternji jezik. Naši sagovornici će biti Rusini koji žive u Sremskoj Mitrovici, članovi Nacionalnog saveta rusinske nacionalne manjine, paroh Grkokatoličke crkve Vaznesenja Gospodnjeg u Sremskoj Mitrovici, članovi Udruženja Rusina.  Želimo da se kroz emisije o mitrovačkim Rusinima gledaoci bliže upoznaju sa tradicijom i folklorom ove nacionalne manjine, ali i da ukažemo na značaj očuvanja nacionalnog identiteta Rusina.  Realizaciju ove emisije pomogao je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.