SAJAM SVINJA U KUZMINU PROSLAVIO PUNOLETSVO

Poljoprivreda

 

Sajam svinja i poljoprivrede po 18. put održan je u Kuzminu na platou iza Doma kulture u centru sela. Sajam su pratila stručna predavanja iz oblasti poljoprivrede, a predstavljena je poljoprivredna mehanizacija, hrana za stoku i razne rase svinja. Učestvovalo je 22 izlagača stočne hrane i poljomehanizacije, kao i 12 izlagača svinja.

Organizatori Sajma bili su Mesna zajednica Kuzmin i Udruženje odgajivača svinja „Graničar“, a pokrovitelj manifestacije bio je Grad Sremska Mitrovica.

Sajam svinja i poljoprivrede svake godine okupi veliki broj izlagača, uzgajivača, ali i posetilaca koji dođu da se upoznaju sa temom Sajma i da uživaju u njegovim proizvodima. Sajam je otvorio Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice, a Sajmu i svečanom otvaranju prisustvovao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Kuzmin se nalazi među najvećim uzgajivačima svinja u Sremu i šire, a cilj ove manifestacije bila je, pre svega, promocija poljoprivede Kuzmina kao glavne delatnosti ovog sela.

Posetioci su mogli da pogledaju bogate sadržaje: proizvode od mangulica, mast, slaninu, kobasice, kulen, premikse hrane, opremu, mehanizaciju i izložbena grla kao vrhunski kvalitet svinja koje se gaje u Kuzminu. Ova manifestacija za cilj ima unapređenje svinjarstva i uzgajivačkog programa uopšte.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *